De Kickstarter is afgelopen, maar wij zijn nog niet klaar! We blijven het 8Rlicht verder ontwikkelen.

Want to stay informed? Subscribe to our newsletter or follow us on facebook, twitter or google +.

Slimme sensoren

Het 8Rlicht bevat een 3D bewegingssensor om bewegingen van de fiets te meten. Het mooie aan het achterlicht is dat je daar geen lelijke draadjes voor hoeft te installeren. Het achterlicht meet bijvoorbeeld je cadans (aantal omwentelingen van de trappers per minuut), samen met de snelheid gemeten door de GPS van je smartphone en de steilheid van het wegdek is daar uit af te leiden hoeveel energie je verbruikt. Echter het 8Rlicht kan nog veel meer meten. Denk bijvoorbeeld aan het type wegdek: het maakt nogal uit of je voluit gaat op een mooi stuk asfalt of juist over kasseien racet. Andere dingen die leuk zijn om te weten is hoe schuin je nou de bocht om gaat en of je op het zadel zit of juist op de pedalen staat. Allemaal dingen die het 8Rlicht kan meten.

Dashboard

The app has a clean and customizable dashboard view. This allows you to see all the metrics you care about in the glance of an eye. You want to know how many calories you have burned? put it on your dashboard! Are you are interested in your average speed? Simply add it.

Een beetje competitie...

Het wordt pas echt leuk met de competitiefuncties in de app. Ben jij de snelste sprinter van jouw vriendengroep? Scoor jij juist goed als het echt steil gaat? Je kunt ook een route opnemen en die proberen te verbeteren of juist een vriend uitdagen die hetzelfde stuk rijdt. Rij je een wedstrijdje met een paar vrienden? Op de app kun je van al je vrienden zien wie er voor ligt en wie er achter en op hoeveel minuten/seconden. Dat geeft een hele nieuwe dimensie aan wielrennen.

Wheelie timer

Snelheid is natuurlijk niet het enige dat telt, ook behendigheid en balans zijn een serieuze sport. Probeer maar eens stil te staan met een fiets met je voeten van de grond of met je voorwiel van de grond op je achterwiel te balanceren. Het achterwiel detecteert direct wheelies en meet dan de hoek en timed hoe lang je je wheelie vol houdt. Probeer de beste tijd van je vrienden te verbeteren…

Powered by: